ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι, άνδρες και γυναίκες, υποβάλλονται σε αισθητικές επεμβάσεις στα γεννητικά όργανα.

photorganonnewΣε αυτό βοήθησε η καλύτερη ενημέρωση τους, σχετικά με τις μεθόδους επίλυσης προβλημάτων, που θεωρούσαν ταμπού, και τα οποία τους οδηγούσαν σε αντικοινωνική συμπεριφορά και μειωμένη αυτοεκτίμηση.

Οι επεμβάσεις αυτές, είναι κάποιες φορές καθαρά αισθητικές (χωρίς υποκείμενη ανατομική ιδιαιτερότητα), πολλές φορές όμως διορθώνουν ανωμαλίες συγγενείς, μετατραυματικές ή μεταγχειρητικές.

∆ημοφιλέστερες επεμβάσεις στους άνδρες, είναι οι διάφορες μορφές Φαλλοπλαστικής.

Τεχνικές

  1. Λύση των κρεμαστήρων συνδέσμων του πέους και κινητοποίηση του «θαμμένου» πέους, με ή χωρίς συνοδό κινητοποίηση του δέρματος του τριχωτού, με τεχνική Υ- V.
  2. Χρησιμοποίηση υλικών για την αύξηση του όγκου (περιμέτρου) του πέους, με νεώτερο δεδομένο τη χρήση “biodegradable scaffolds” (καλλιέργεια κυττάρων του ασθενούς σε ειδικά επεξεργασμένο και απορροφήσιμο υλικό).
  3. Χρήση πεϊκών προθέσεων (βλ.στυτική δυσλειτουργία).
  4. Χρήση κρημνών γειτονικών περιοχών, με νεώτερο δεδομένο τη χρήση τμήματος πλατύ ραχιαίου μυός με την αγγείωσή του. (lattissimus dorsis flap with vascular pedicles).

∆ημοφιλέστερες επεμβάσεις στις γυναίκες, είναι η κολποπλαστική και η αιδοιοπλαστικη.

Ιδιαίτερη κατηγορία αποτελούν οι επεμβάσεις αλλαγής φύλου.

Προυποθέσεις

  • Επιθυμία του ασθενούς, μετά από λεπτομερή ενημέρωση.
  • Τις περισσότερες φορές,συνεργασία πολλών ειδικοτήτων.
  • Σε πολλές περιπτώσεις, ψυχιατρική εκτίμηση.
  • Ιδιαίτερα στην αλλαγή φύλου, μακροχρόνια ψυχιατρική παρακολούθηση και πιθανοί ορμονικοί χειρισμοί, καθώς και διορθωτικές αισθητικές επεμβάσεις στο υπόλοιπο σώμα.